Zomer schieten met de windbuks

De zomer staat voor de deur en dat betekent mooi weer, bbq en genieten. Om je avond af te maken kan je natuurlijk rustig zitten en niks doen. Maar je kan ook een windbuks pakken en even gezellig met jouw vrienden schieten in de achtertuin.

Je hebt hiervoor wel de nodige voorbereiding nodig. Je moet kogels, een schietdoel en natuurlijk een windbuks hebben. Wij gaan je hierbij helpen!

Soorten windbuks

Laten we beginnen met de windbuks zelf. Het is belangrijk om te weten welke windbuks je wilt kopen en wat je ermee wil bereiken.

Allereerst is het belangrijk hoe groot is je tuin. De grote van de tuin bepaald namelijk ook de kracht van de buks. Heb je een kleine tuin ( 10 meter ) dan kun je met een windbuks rond de 7,5 – 12 joule goed voorruit. Is je tuin groter dan kan de kracht van de buks natuurlijk groter worden.

Voor starters raden wij de volgende windbuksen aan: Crossman 1077, Game Quicker 10 IGT of Hatsan 55 S.

Kogels

Je hebt eindelijk de perfecte windbuks gevonden maar welke kogels ga je schieten? Dit is voor elke windbuks verschillend, de loop van elke windbuks is namelijk uniek. Om optimaal van jouw geweer te genieten is het belangrijk dat je de juiste kogeltjes ( pellets ) gebruikt. Er is een enorme keuze aan pellets. Je moet zelf een beetje experimenteren welk soort ( plat, ronde, spits, hollow etc. ) en merk het beste bij jouw buks past. Wij raden je aan om genoeg te oefenen, je kan namelijk nooit teveel schieten!

Schietdoel

Je hebt een windbuks en kogels, nu gaat het echte werk beginnen. Je staat klaar om voor de eerste keer te schieten maar waarop ga jij schieten?

Wij raden je aan om een daarvoor gemaakt kastje met schietschijven te kopen, hier zie je ook meteen hoe goed jij hebt geschoten.
Je kan er ook voor kiezen om eens op andere voorwerpen te schieten, blikjes, sterretjes, schietpijpjes en nog veel meer maar denk aan de veiligheid, zet een veiligheidsbril op. Je loopt hierdoor namelijk het gevaar dat kogels kunnen afketsen of zelfs terugkaatsen. Veiligheid staat altijd voorop, ook tijdens een gezellige avond met je beste vrienden.

 

 

Schietsportcentrum IDC