Wie zijn wij

Schietsportcentrum IDC

Sportschieten is een sport die geschikt is voor iedereen en voor iedere leeftijd. Het is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan topsportniveau. Een sport die in Nederland momenteel door circa 50.000  schutters wordt beoefend in de leeftijdscategorie van circa 9 tot 90 jaar. Er zijn diverse dynamische bonden / verenigingen, zoals de NPSA (Nederlandse Parcours Schutters Associatie), ASN (Action Shooting Nederland), de APS-DSR ( Assocition for Practical Shooting- Dynamic Service Rifle), de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) ook zijn er nieuwe disciplines ontstaan zoals de DSC (Dutch Subgun Competition).

Zowel voor de recreatieve als voor de wedstrijdschutter worden ieder jaar veel wedstrijden georganiseerd. Junioren komen daarbij zelfs specifiek aan bod met de speciaal voor hen ingestelde jaarlijkse Juniorencompetitie. Junioren kunnen uiteraard ook aan andere wedstrijden deelnemen, net zoals senioren en veteranen, zowel dames als heren. De Associatie organiseert wedstrijden voor elke categorie en voor elk niveau schutter.

Tevens worden regelmatig topschutters uitgezonden naar internationale wedstrijden, zoals Europese en Wereldkampioenschappen, Wereldbekerwedstrijden en één maal in de vier jaar naar de Olympische Spelen.

Natuurlijk is het slechts een zeer select gezelschap dat op zo’n hoog niveau wil en kan schieten. Het merendeel van de sportschutters beoefent de schietsport op recreatief niveau, en neemt al dan niet deel aan wedstrijden binnen of buiten de eigen vereniging.