De voordelen van scherp tuingereedschap!

Er zijn ontzettend veel tools die het werken in de tuin vergemakkelijken. Gereedschap voor het in- en uitgraven van planten tot snoeischaren. Al deze gereedschappen dragen bij aan een verzorgde en mooie tuin. Deze gereedschappen moeten wel in goede conditie blijven, en moeten vooral scherp blijven. Zo wordt het werken in je tuin niet alleen efficiënter, maar ook aangenamer. Maar waarom is scherp tuingereedschap nou zoveel beter? Dat is om de volgende redenen!

Veiligheid
Misschien wel het belangrijkste is ‘veiligheid’. Je zou misschien denken dat scherp tuingereedschap eerder zorgt voor onveilige situaties, maar dit is niet het geval. Bot gereedschap zorgt er al snel voor dat je bepaalde bewegingen gaat forceren. Hierdoor neemt het risico of foutjes, en dus verwondingen toe. Met scherp gereedschap werk je eenvoudiger op een veilige manier.

Nauwkeurig werken
Heb je al eens geprobeerd te werken met bijvoorbeeld een botte snoeischaar, dan weet je vast dat dit niet aangenaam, en al zeker niet handig is. Hou je jouw gereedschappen scherp, dan ben je er zeker van dat zowel het werk, als het eindresultaat beter aan je verwachtingen zal voldoen. Nauwkeurig werken in bij veel tuinwerkzaamheden erg belangrijk, en dat gaat beter met scherp tuingereedschap!

Langere levensduur
Het slijpen van tuingereedschap zorgt een goede conditie van de tools, waardoor ze ook langer meegaan. Kies je voor merkproducten, dan ben je al snel veel geld kwijt. Kan je deze door goed onderhoud een levensjaartje langer geven, dan wordt werken niet alleen aangenamer, maar ook nog eens goedkoper.

Tuingereedschappen laten slijpen bij Hendrix van der Putten
Botte tuingereedschap? Kom naar Slijperij Hendrix van der Putten, waar jouw tuingereedschap (of messen) met de grootst mogelijke zorg geslepen wordt. Kijk op onze website of kom bij ons langs

Zwartbroekstraat 28, Roermond

Schietsportcentrum IDC