Darten voor Dummies

De allerbekendste sport: darten! Maar hoe kan jij hier nu goed in worden? Geen zorgen, ik ga je enkele tips geven zodat je beter gaat darten en misschien wel gratis drankjes ermee kan binnen halen…

  1. Hoe sta ik?

Zorg ervoor dat je stevig staat, altijd de voet van je gooihand naar voren. Dus gooi je darts met je rechterhand dan staat je rechtervoet voor en vice versa.

  1. Hoe ga je gooien?

Als je houding goed is wordt het tijd om de dartpijl te gaan gooien. Hierbij hou je een dartpijl vast op de manier waarop je ook een pen vasthoudt. Dit ligt namelijk lekker in de hand en is een comfortabele manier van gooien.

  1. Blijf rustig

Je hebt toevallig net een dartpijl in de roos gegooid. Je juicht en gaat helemaal uit je dak. En terecht ook, wat een geweldige worp was dat! Je gooit je tweede dartpijl, helemaal mis. Wat een afgang. Op het moment dat je jezelf helemaal gaat opwinden stroomt er adrenaline (misschien ook alcohol) door je lichaam. Hierdoor verlies je de concentratie. Je scoort namelijk het beste als je geconcentreerd bent en rustig ademt.

  1. Punten telling

Bij darten draait het erom wie als eerste vanaf de 501 bij de 0 komt. Het hoogste wat je kan scoren is 180. Dit doe je door 3x triple 20 te gooien.

Het dartbord bestaat uit verschillende ringen. Met behulp van het onderstaande plaatje, wordt het hopelijk wat duidelijker voor je.
Let op: Je kan alleen uitgooien als je eindigt met een dubbel (bijvoorbeeld je hebt 20 punten over, je moet dus een dubbel 10 gooien of een bulls eye.)

 

Hopelijk komen deze tips jou van pas, want wees nu eerlijk we willen allemaal gewoon winnen. Maar vergeet niet om vooral plezier te hebben, dus ga lekker met je vrienden darten en gezellig samen zijn onder het genot van een drankje.

Om je vrienden te verslaan moet je natuurlijk oefenen. Wij hebben verschillende dart artikelen die jou misschien verder kunnen helpen. Kom langs in onze winkel en dan kijken we samen er even naar.

Schietsportcentrum IDC