Belangrijk om te weten als je met een luchtbuks wil schieten.

Luchtdrukwapens zijn in Nederland vrij te koop ( 18+ ). Deze mag je alleen gebruiken op eigen terrein. Wil je toch bij je vrienden gaan schieten met jouw luchtbuks, kan dat mits je het geweer deugdelijk verpakt ( Foudraal ) vervoerd. Schieten met een luchtbuks is een vertier voor iedereen, je leert je te concentreren en rust in je zelf te vinden. Hierbij is het wel belangrijk dat je de basisregels en de veiligheid leert te begrijpen. Dit vergroot het plezier in de schietsport.

Doel

Ten eerste moet je een doel hebben om op te schieten. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij hebben een ruim aanbod aan schietschijven en schietdoelen. Denk hierbij aan een schietkastje met kaartjes, doelen die je kunt omschieten, blikjes, luciferstokjes en nog veel meer. Doe het wel veilig en gebruik een veiligheidsbril.

Houding
Om het doel te kunnen raken met een luchtbuks is je houding van belang. Er zijn diverse houdingen om te kunnen schieten, de bekendste zijn liggend, zittend, staand en geknield schieten.

Voordat je gaat schieten zorg dan dat je veilig schiet. Zet je doel zo neer dat, mocht je missen, de kogel ten alle tijden opgevangen wordt! Let wel, een kogeltje kan zomaar 50 tot 250 meter ver komen.

Ademhaling
De ademhaling, je stand en de afstand dat je wil schieten zijn allemaal factoren die van invloed zijn op je schotbeeld.
Zorg dat je rustig bent en dat je ademhaling regelmatig is, ontspan. Leg je wijsvinger op de trekker, voel het topje van je vinger op de trekker. Adem rustig door en haal heel langzaam de trekker naar je toe.

Als je schrikt van je eigen schot dan heb je bovenstaand goed uitgevoerd.

Luchtbuks onderhouden

Het is raadzaam om na het schieten wat wapenolie op een doek te doen en hiermee de metalen delen aan de buitenkant goed schoon te maken. Het zweet in je handen bevat een zuur waardoor er roest kan ontstaan. Hiervoor bestaan er verschillende middeltjes. Wij raden je Ballistol wapenolie aan, hiermee voorkom je roest.

Hopelijk hebben we jou een beter beeld kunnen geven hoe je met een luchtbuks moet schieten. Het is natuurlijk van belang om naast al deze aspecten vooral plezier te hebben! Maak er een gezellige middag van, alleen of met jouw familie en vrienden.

Mocht jij nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen of onze winkel bezoeken. Ben je benieuwd naar ons aanbod? Klik dan hier.

Schietsportcentrum IDC